MUSIC INDUSTRY PROFESSIONAL

NOG 14 PLEKKEN BESCHIKBAAR VOOR FEBRUARI 2025

SCHRIJF JE NU IN

JOUW CARRIÈRE IN DE MUZIEKINDUSTRIE START HIER

Onze 10-maanden Music Industry Opleiding biedt je een diepgaand inzicht in de zakelijke kant van de muziekindustrie. Met 30 lessen verspreid over 10 maanden, leer je alles over het opbouwen van een artiestenmerk, het onderhandelen van contracten, en het beheren van financiën. Deze opleiding geeft je de kennis en vaardigheden om succesvol te navigeren in de muziekwereld.

Tijdens de opleiding krijg je ook de kans om deel te nemen aan masterclasses van gastsprekers, waaronder managers, muziekproducenten en vertegenwoordigers van prominente labels zoals Sony, Universal en Warner. Deze sessies bieden je unieke inzichten en praktische kennis van professionals die dagelijks de koers van de industrie bepalen.

CURSUSOVERZICHT

De opleiding bestaat uit verschillende modules, elk gericht op een specifiek aspect van de muziekbusiness. Je verwerft diepgaande kennis over hoe de industrie functioneert, hoe je een merk kunt opbouwen en hoe je effectief kunt navigeren door de complexe zakelijke en juridische omgevingen.

Deze cursus biedt een brede kijk op de muziekbusiness en helpt je om een solide strategisch inzicht te ontwikkelen. Je leert de fundamenten van hoe je jezelf kunt positioneren en succesvol kunt zijn in de muziekwereld.

SCHRIJF JE NU IN

Verken de muziekindustrie en krijg inzicht in de verschillende facetten van deze dynamische sector. Leer over de structuur van de industrie, de belangrijkste spelers, en de rol die elk element speelt in het succes van een muziekcarrière.

Ontdek de verschillende manieren waarop geld wordt verdiend in de muziekindustrie. Van streaming en verkoop tot live optredens en licenties, deze module biedt je een overzicht van de diverse verdienmodellen en hoe je ze kunt benutten.

Leer de fundamenten van ondernemerschap binnen de muzieksector. Ontwikkel strategische plannen, stel doelen en creëer een solide basis voor het opzetten en beheren van je muziekbedrijf.

Ontdek de kunst van netwerken in de muziekindustrie. Leer hoe je waardevolle contacten legt, relaties opbouwt en effectief communiceert met professionals en influencers in de sector.

Verken de creatieve processen binnen de muziekproductie en hoe deze samenhangen met de zakelijke kant van de industrie. Leer hoe creativiteit en zakelijke strategieën hand in hand kunnen gaan voor succes.

Ontwikkel en beheer je persoonlijke merk als muzikant. Leer hoe je je identiteit en imago kunt vormgeven, een sterke online aanwezigheid kunt opbouwen en je merk kunt positioneren in de markt.

Leer de nieuwste marketingstrategieën en promotietechnieken specifiek voor de muzieksector. Ontdek hoe je je muziek effectief kunt promoten en een breder publiek kunt bereiken.

Beheer je financiën als muziekprofessional met vertrouwen. Deze module behandelt essentiële aspecten van financieel beheer, zoals budgettering, boekhouding en het plannen van je financiële toekomst.

Krijg inzicht in de juridische kwesties die van invloed zijn op de muziekindustrie. Leer over contracten, auteursrechten, en andere juridische overwegingen die belangrijk zijn voor het beschermen van je werk en rechten.

TOEKOMSTIGE CARRIÈREPADEN

Als muziekmanager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en vertegenwoordigen van artiesten. Je coördineert hun optredens, onderhandelt contracten en helpt bij het ontwikkelen van hun carrière. Je gebruikt je kennis van de industrie en je netwerk om de artiesten te promoten en hun doelen te bereiken.

Een A&R-manager zoekt naar nieuw talent en werkt samen met artiesten om muziekprojecten te ontwikkelen. Je gebruik je je inzicht in de muziekmarkt om veelbelovende artiesten te ontdekken en hen te helpen bij het maken van muziek die commercieel succesvol kan zijn.

Als labelmanager ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van een muzieklabel. Je coördineert de productie en release van muziek, beheert artiesten en hun contracten, en ontwikkelt marketing- en distributiestrategieën. Je werkt samen met andere medewerkers van het label, zoals A&R-managers en marketingteams, om ervoor te zorgen dat de muziek van het label succesvol wordt gepromoot en gedistribueerd. Je gebruikt je kennis van de muziekindustrie om strategische beslissingen te nemen en de groei van het label te bevorderen.

Als muziekondernemer start en beheer je je eigen muziekgerelateerde bedrijf. Dit kan variëren van een eigen label of managementbedrijf tot het opzetten van een muziekplatform of een productiewerkplaats. Je past je kennis van de muziekindustrie toe om een succesvol bedrijf te runnen.

In de rol van music marketeer ontwikkel je en implementeer je marketingstrategieën voor artiesten en muziekprojecten. Je richt je op het vergroten van de zichtbaarheid en het bereik van muziek door middel van campagnes, sociale media en andere promotionele activiteiten.

Als zelfstandig artiest ben je verantwoordelijk voor alle aspecten van je muziekcarrière. Je produceert je eigen muziek, organiseert je eigen optredens en beheert je eigen marketing en promotie. Je benut je kennis van de muziekbusiness om je merk op te bouwen, je muziek te distribueren en je carrière strategisch te ontwikkelen. Je werkt vaak samen met andere professionals, zoals managers en promotors, maar behoudt de controle over je creatieve en zakelijke beslissingen.

Als studio-eigenaar run je een opname- en productiestudio. Je biedt professionele opnamemogelijkheden aan artiesten en producers en zorgt voor de apparatuur en faciliteiten die nodig zijn voor muziekproductie. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de studio, inclusief het inplannen van sessies, het onderhouden van apparatuur en het aansteken van een goed netwerk van klanten. Je gebruikt je kennis van muziekproductie en studio-operaties om een hoogwaardige werkomgeving te creëren en een betrouwbare reputatie op te bouwen binnen de muzieksector.

Als muziekpromotor organiseer je evenementen, shows en tournees voor artiesten. Je bent verantwoordelijk voor het creëren van buzz rondom live optredens en het aantrekken van publiek. Je werkt nauw samen met venues, artiesten en mediakanalen om succesvolle evenementen te realiseren.

In deze rol help je artiesten en muziekgerelateerde bedrijven bij het ontwikkelen en versterken van hun merk. Je werkt aan het creëren van een consistente merkidentiteit, het ontwerpen van marketingmateriaal en het verbeteren van de online en offline aanwezigheid van je klanten.

Als specialist in muziekpromotie en public relations werk je aan het bouwen en onderhouden van een positieve publieke afbeelding voor artiesten en muziekprojecten. Je creëert persberichten, beheert mediacontacten en organiseert persconferenties en interviews.

HOE JE TIJD ERUITZIET BIJ SOUNDPLUG ACADEMY

30 lessen van 3 uur per maand gedurende het schooljaar, waarin je diepgaande kennis en vaardigheden opdoet in de muziekindustrie.
Wekelijks 4 uur toegang tot onze moderne studio's om te werken met professionele apparatuur en je eigen projecten te ontwikkelen.
Speciale masterclasses geleid door ervaren professionals, met diepgaande inzichten en technieken om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
Uitdagende opdrachten om je vaardigheden te ontwikkelen en praktische ervaring op te doen, ter voorbereiding op de professionele wereld.
SCHRIJF JE NU IN

STUDENTEN VOORDELEN

Levenslang gratis toegang tot al onze masterclasses en events: Zowel tijdens als na de opleiding.
Toegang tot SOUNDPLUG Studios: Gebruik onze professionele studiofaciliteiten voor je projecten.
Lid van de Discord SOUNDPLUG Academy Community: Ontvang opdrachten en vacatures, en verbind met een diverse groep creatieven en medestudenten.
Bouw aan je portfolio & skills: Versterk je praktijkervaring en ontwikkel je vaardigheden.
Netwerkmogelijkheden: Krijg toegang tot een netwerk van professionals en mede-studenten in de muziekindustrie.
SCHRIJF JE NU IN

24/7 HELPDESK ONDERSTEUNING

Bij SOUNDPLUG Academy staan we altijd klaar om je te ondersteunen. Onze helpdesk is 24/7 bereikbaar via WhatsApp op +324 89 47 58 35 of per e-mail op helpdesk@soundplugacademy.com. Of je nu vragen hebt of hulp nodig hebt, ons team is altijd beschikbaar om je te helpen.

KOM EEN KEER LANGS!
Image link
SCHRIJF JE NU IN

ALGEMENE INFORMATIE EN PRIJS

De Music Business opleiding start 1 keer per jaar in september.

De kosten voor de opleiding bedragen €3395. Dit is een all-inclusive prijs, inclusief toegang tot onze studiofaciliteiten voor het hele jaar, deelname aan events en masterclasses, en meer. Betaling kan in termijnen worden voldaan: een aanbetaling van €995 is vereist binnen een maand na inschrijving, gevolgd door maandelijkse betalingen van €300 vanaf de start van het schooljaar.

Iedereen kan deelnemen aan de Music Business opleiding, er is geen auditie vereist. Je kunt je eenvoudig inschrijven via onze website.

Alle lessen vinden plaats in de SOUNDPLUG Studios, gelegen op Diksmuidelaan 36 A, 2600 Berchem, op slechts 5 minuten van het station Antwerpen Berchem.

De opleiding bestaat uit 30 lessen, waarbij je elke maand 3 lessen van 3 uur volgt.

Iedereen

Alle lessen worden gegeven in het Nederlands.

De lessen worden voornamelijk op zaterdagen en zondagen gegeven. Afhankelijk van je klas kunnen er ook lessen door de week plaatsvinden.

De lessen zijn doorgaans gepland van 11:00 tot 14:00, 15:00 tot 18:00, of 19:00 tot 22:00.

De klassen zijn klein, met een maximum van 8 studenten, om persoonlijke aandacht en optimale begeleiding te garanderen.

LEER VAN ONZE INDUSTRY PROFESSIONALS

Bij SOUNDPLUG Academy kiezen we onze docenten en collega’s met de grootste precisie. We geloven sterk in de verbinding tussen theorie en praktijk, wat betekent dat onze docenten actief betrokken blijven bij de industrie. Onze ervaren docenten hebben samengewerkt met gerenommeerde artiesten zoals Tory Lanez, DYSTINCT, Lacrim, Franglish, Murda, Dopebwoy, Chivv, JoeyAK, Makar, Zwangere Guy, Dikke, Bryan MG, Chardy, Freddie Konings en vele anderen. Deze praktijkervaring stelt hen in staat om waardevolle en actuele inzichten te delen met onze studenten.

Audio Engineer & Eigenaar SOUNDPLUG
Music Producer & Audio Engineer
Manager & Eigenaar SOUNDPLUG
Gitarist & Music Producer
DJ & Music Producer
Music Producer & DJ

ONZE GASTSPERKERS

Een reeks van gerenommeerde producers, DJ’s en invloedrijke figuren uit de muziekindustrie bezoekt regelmatig SOUNDPLUG Academy om masterclasses te geven, te netwerken en deel te nemen aan onze evenementen. Hieronder vind je een selectie van de professionals die bij ons betrokken zijn en beschikbaar zijn voor ons wereldwijde netwerk van studenten.

START VOOR HET SCHOOLJAAR IN FEBRUARI 2025

Ben jij klaar om je carrière in de muziekindustrie naar een hoger niveau te tillen? Mis de kans niet om deel te nemen aan onze Music Business Opleiding, die start in februari 2025. Schrijf je hieronder in en zet de eerste stap naar jouw succesvolle toekomst in de muziekwereld!

SCHRIJF JE NU INPLAN EEN KENNISMAKING

KOM ONS EENS BEZOEKEN!

Benieuwd naar onze opleidingen en wil je meer weten over wat wij te bieden hebben? Kom dan naar een van onze maandelijkse infodagen! Tijdens deze sessies geven we een overzicht van al onze opleidingen en krijg je de kans om kennis te maken met onze werkwijze en onze docenten. We leggen je graag alles uit over onze verschillende opleidingen, waaronder Music Producer (1 Year), Music Producer (Beginner), Audio Engineer, Music Business en DJ. Je krijgt inzicht in de lessen die je kunt verwachten en hoe we je begeleiden om het beste uit jezelf te halen.

De infodagen vinden plaats in de SOUNDPLUG Studios aan de Diksmuidelaan 36, 2600. Klik hieronder om een datum te kiezen die voor jou het beste uitkomt en ontdek wat SOUNDPLUG Academy voor jou kan betekenen!

KOM EEN KEER LANGS!
Image link
Open chat
1
💬 Hulp nodig? Chat met ons
SOUNDPLUG Academy Team
Hallo 👋
Kunnen wij u helpen?